Miért fontos, hogy tapasztalt kézben legyen a tervezés, kivitelezés?

feb 03, 2023| 0 Comment

Számos esetben tapasztaljuk, hogy egy megrendelő kizárólag terveket szeretne tőlünk vásárolni, a kivitelezést pedig egy helyi vállalkozóval oldaná meg. Ez még a jobbik eset, van mikor már a terveket sem szakavatott kezekre bízzák, de erről inkább ne is beszéljünk..

 

Miért elengedhetetlen, hogy egy pumpapályát erre szakosodott tervező tervezzen, és erre szakosodott kivitelező építsen meg?

Képernyőfotó 2023-02-03 - 14.46.44

Egy pumpapálya tervezése és kivitelezése egyszerre művészet és mérnöki munka. Tekintettel az organikus formákra egy terv kizárólag tapasztalt kivitelező által megvalósítható aki a kivitelezés során folyamatosan teszteli és finomítja a nyomvonalat.

A pályatest megformálásán túl a kézi aszfaltbedolgozás is specifikus. A gömbölyded formák, közel 70 fokos dőlésszögek és a sima futófelület kialakítása mind speciális technológiát és szerszámokat igényel.

1

 

Az, hogy a pályának megvan-e a megfelelő ritmusa, alacsony és nagy sebességnél egyaránt élvezetes és biztonságos legyen sokszor centiken múlik, ez pedig nem olvasható ki a tervekből, az tudja aki használja is. Nem véletlen, hogy világszerte minden nagy cégnél kéz a kézben jár a tervezés és a megvalósítás.

A fentiek miatt erősen ajánlott, hogy pumpapályáját kizárólag gyakorlott tervezővel és kivitelezővel valósítsa meg, aki legalább 5 hasonló méretű és típusú pályát tervezett, felépített már!