Hasznos tartalmak

Mi az a Pumptrack Kupasorozat?

Idén először indult útnak a Pannon Pumptrack Kupasorozat, melynek köszönhetően a pumptrack műfaj egy új szakággá kezd alakulni. A 7 állomáson a versenyzőket egyéni menetekben a gyorsaságuk szerint mérik össze egy fotocellás időmérőeszköz segítségével. A repülőrajtot követően 1 vagy 2 kört kell mindenkinek megtenni a lehető leggyorsabban, mindezt tekerés -egyéb eszközökön hajtás- nélkül. A bringásokon kívül rollerrel, gördeszkával is versenyeznek.

Miért fontos, hogy ilyen színvonalú események kerültek megrendezésre?

A Magyar Kerékpáros Szövetség akkreditálta a versenysorozatot, és azon túl, hogy az állomásokon különösen nagy számban jelent meg “a kemény mag”, számos egyéb hasznos hozadéka volt.

  1. Sokszor tapasztaljuk, hogy a frissen megépített pumpapályára a helyi közösség egy játszótérként tekint, és a legtöbben nem tudják, hogy -amennyiben az adott pálya valóban alkalmas erre- ezeken edzeni, versenyezni lehet, és hogy milyen sporteszközökkel használható. Egy országos szintű verseny alkalmával a helyi fiatalok szembesülhetnek azzal, hogy mit tud az ő pályájuk, és egészen más perspektívába kerülhet, hogy ők maguk milyen tudásszintel rendelkeznek jelenleg és hova juthatnak el ha rendszeresen gyakorolnak.
  2. Mozgásra sarkallja a helyi lakosokat, ugyanis a nevezés nem versenyzői liszenszhez kötött. Életkor és tudásszint szerint számos kategória közül választhatnak az indulók, így mindenki a képességeinek és korának megfelelő ellenfelekkel mérheti össze magát.
  3. Az ország minden pontjáról embereket vonz a településre, akik ottlétük alatt használják a helyi szolgáltatásokat, néhányan közülük több napot is eltölt a helyszínen.

 

Az állomások többsége a mi pályáinkon került lebonyolításra

7 állomásból 4, köztük az Országos Bajnokság a mi pályánkon került megrendezésre.

Mindig hangsúlyozzuk a megrendelőkkel történő egyeztetések alkalmával, hogy érdemes olyan pályát építeni ami hosszú távon kihívást nyújt a felhasználóknak. Így választott Multi-típusú pályát mind a 4 állomásnak otthont adó település, így ezeken lehetőség van a biztonságos, nagy sebességgel történő haladásra, ugrásokra, éles kanyarvételekre. Idén Tura, Dombóvár, Etyek (OB) és Budapest XVI. kerülete biztosított pályát az állomásoknak.

Nem csak hobbi

Több pályánkon is erős közösség alakult ki, akik rendezvényt szerveznek, néhányan közülük egyesületet is alapított már. A Multi típusú pályák lehetőséget biztosítanak a szervezett oktatásra, táborok és versenyek lebonyolítására. A gyerekek kis korban elkezdik használni a pályát, majd ahogyan fejlődnek mindig egy újabb ugrást, kombinációt tudnak teljesíteni. A pálya akkor jó, ha tud kihívást nyújtani akkor is mikor valaki éppen hogy csak végig tud gurulni, és akkor is mikor már edzésre használják.

Mi is versenyzünk

Mi magunk is több állomáson megmérettük magunkat és többször sikerült is dobogóra is állnunk, ami jól mutatja, hogy számunkra nem csak munka, de egyben hobbi és hivatás is sport.

Pumpapályát építtetne profi csapattal? Forduljon szakértő csapatunkhoz!

Keressen bátran ingyenes ajánlatért!

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődését vagy csak kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk bármelyikén!