Pályázatok

Pályázatok

Országos Bringapark Program 2023

Friss: Megjelent a 2023-as kiírás, ezen a linken elérhető: https://aktivmagyarorszag.hu/aktiv-magyarorszag-program-2023-as-kiirasai/

https://aktivmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2022/11/Orszagos-Bringapark-Program-2023-Felhivas.pdf

_____________________________________________________________

TOP PLUSZ Élhető települések

Link: https://www.palyazat.gov.hu/top-plusz-121-21

Ki nyújthatja be?

Helyi (települési) önkormányzatok (GFO 321), többségi önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok (GFO 11, 57) konzorciumban az 1.1 pontban felsorolt támogatást igénylői körrel.

Milyen tevékenységek támogathatóak a pályázat keretein belül?

Támogatható a települések fejlesztését célzó vízgazdálkodás, zöld- és kékinfrastruktúra fejlesztése, önkormányzati tulajdonú épületek gazdaságélénkítő, ill. közösségi célú fejlesztése, kerékpárforgalmi infrastruktúra, kulturális, sport és egyéb közterület fejlesztési beruházások, közlekedésbiztonsági, forgalomcsillapítást segítő, közösségi közlekedéshez kapcsolódó fejlesztések, továbbá hulladéklerakó rekultiváció és barnamezős területek kármentesítése.

Mikor lehet benyújtani a pályázat kérelmet?

Megyénként eltérő benyújtási dátum lehetséges a felhívás mellékleteként megjelent területspecifikus mellékletekben foglaltak szerint.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg, összes elszámolható költség alapon , 245 327 289 000 Ft. A területi egység számára rendelkezésre álló forrás meghatározása és a támogatási kérelmek várható darabszáma a felhívás területi egységre vonatkozó területspecifikus mellékletében található.

_____________________________________________________________

Az Országos Bringapark Program idén 3. alkalommal kerül kiírásra. – A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

  • Pályázat leadásának határideje: 2021.12.17.
  • Megvalósítás nyertes pályázat esetén: 2022.01.01.-2022.12.31.
  • Pályázati finanszírozási forma: összköltség legfeljebb 50%-át finanszírozza a támogató.
  • Pályázók köre: önkormányzat, önkormányzati szerv, nemzetipark-igazgatóság, erdészeti szervezet, sportegyesület, natúrpark, egyházi szervezetek, egyéb civil szervezet és gazdasági szervezetek.
  • Támogatott pályatípusok: kerékpáros pumpapálya, BMX cross pálya, erdei kerékpáros egynyomos pálya, dirt/freeride pálya,BMX freestyle pálya, kerékpáros triál pálya.

Cégünk a pályázat kapcsán eddig több mint 11 településen kivitelezett, referenciánk IDE kattintva találhatóak.

Cégünk nagy tapasztalatra tett szert a korábbi kiírás kapcsán, így igény szerint tudunk segíteni a pályázás folyamatában is. 

Pályázat hivatalos elérhetősége és minden szükséges dokumentum: Országos Bringapark Program_2022_Pályázati felhívás

 

Teljes felhívás:

Országos Bringapark Program 2022

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, mint Támogató az Aktív Magyarország Program részeként 2022. évben is meghirdeti az Országos Bringapark Programot (a továbbiakban: Program).

A program célja

A tartalmas és egészséges szabadidő-eltöltési lehetőségek segítése Magyarországon új bringaparkok kialakításával, vagy már meglévő park felújításának támogatásával. A mozgásgazdag, egészséges életmód népszerűsítése.

Az Országos Bringapark Programban támogatható attrakciók típusai:

– kerékpáros pumpapálya

– BMX cross pálya

– erdei kerékpáros egynyomos pálya

– dirt/freeride pálya

– BMX freestyle pálya

– kerékpáros triál pálya

valamint ezen pályák kiszolgáló létesítményei és kiegészítő szolgáltatások nyújtására alkalmas elemek. A program egyes attrakcióinak és a hozzájuk kapcsolódó elemek támogatásának maximuma

maximális támogatási összegek

kerékpáros pumpapálya

20 000 000 Ft

BMX cross pálya

15 000 000 Ft

erdei kerékpáros egynyomos pálya

15 000 000 Ft

dirt/freeride pálya

10 000 000 Ft

BMX freestyle pálya

15 000 000 Ft

kerékpáros triál pálya

2 000 000 Ft

infrastruktúra, kiegészítő szolgáltatások, csak már meglévő, és bizonyítottan használatban levő kerékpáros létesítmény esetén

A projekt támogatási összegének legfeljebb 20%-a, és legfeljebb 3 000 000 Ft

szociális helyiség, kiszolgáló létesítmény stb. csak már meglévő, és bizonyítottan használatban levő kerékpáros létesítmény esetén

A projekt támogatási összegének legfeljebb 20%-a, és legfeljebb 4 000 000 Ft

Pénzügyi elszámolás

A pályázat költségtervvel együtt kerül benyújtásra. Az ebben ismertetett várható költségek, kiadások, amik a megvalósítás során merülnek fel, szerint kell a projektet megvalósítani. Országos Bringapark Program 2022

Az elszámolás során a kivitelezéshez kapcsolódó számviteli bizonylatokat záradékolni szükséges. Az egyes bizonylatokon szereplő teljes szolgáltatási díj vagy anyagköltség megosztható, lehet csak részben elszámolni a támogatás keretében, így az el nem számolt összeget a kedvezményezett a saját erő felhasználása keretében is elszámolhatja. A beszámoló benyújtását megelőzően a MAKETUSZ nyilatkozata szükséges a projekt megvalósulásáról, aki korrekciót kérhet és javaslatot tehet elszámolni tervezett összeg mértékére a megvalósult műszaki tartalom alapján.

Kapcsolattartás

A pályázattal kapcsolatos további kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken tud tájékozódni:

1. Műszaki-szakmai tartalommal kapcsolatos kérdések:

bringapark@maketusz.hu; 06 70/ 984-1093

2. Pénzügyi, jogi, valamint a pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdések:

tamogatas@aofk.hu