Hasznos tartalmak

Modern játszótér, mely mozgásra ösztönzi a közösséget

Gondolkodott már azon, hogy milyen egy jó játszótér? Mi most összeszedtünk Önnek néhány pontot. 

1. Mozgás

A játszótereknek ösztönözni kell a gyerekeket a mozgásra. Az eszközök között kell hogy legyen mozgó típusú (pl. hinta), viszont olyan hely is kell ahol szabadon szaladgálhatnak, biciklizhetnek stb. A pumptrack pályák maximálisan kielégítik ezt az igényt. Használata során a gyerekek teljes testtel mozognak és közben élvezik a pályán való mozgást.

2. Természetközelség

Egy jó játszótér beleolvad a természetbe. A sok zöld terület az aktivitás/mozgás kulcsa. A természetes formákkal, a kanyarok közötti füves területekkel és a pályák környezetével a környezet szinte beleolvad  pálya kialakításába. A pályák nyomvonalát az organikus formákkal a természetet adja. Mi a kerekparpalya.hu-nál, amikor pályát építünk mindig igyekszünk a meglévő fákat megtartani, ha mégis kivágásra kerülnek, újratelepíteni, hiszen a fa nemcsak árnyékot ad, hanem ha elég nagy, játszóeszközként is funkcionál.

3. Attraktív design

A helyi játszótérnek jól kell kinéznie és hívogatónak kell lennie. A színek, hangok, textúrák mind hatással vannak a gyerekek érzékeire és megmozgatják a fantáziájukat. A pumptrack pályák attraktív külsejükkel garantáltan mozgásra sarkallják az új generációt.

4. Egyensúly

Az egyensúlyérzék kifejlesztése minden gyereknek fontos és – ami a legjobb az egészben – ők még élvezik is. Egy pumptrack pályán végigmenve biciklivel, rollerrel vagy más görgő eszközzel, a gyerekek könnyen, játékosan fejleszthetik egyensúly érzéküket és motoros képességeiket.

5. Többgenerációs

A legjobb játszóterek az egész családnak jó szórakozást biztosítanak. Bár a legtöbb árnyék, pad, piknikezésre való hely el van választva a játszótértől. Büszkén kijelenthetjük, hogy pumptrack pályáink többgenerációs játszóterek, a kicsik és nagyobbak is egyaránt élvezik.

6. Szociális készségek fejlesztése

A gyerekek szeretik az életkorban hasonlókkal való versenyzést.  A pályákon ez megvalósulhat a különböző emelkedőkön való feljutással (ki ér fel előbb), ki teszi mag a leggyorsabb kört, ki ugrik nagyobbat.

7. Elérhetőség

Egy jó játszótérnek mindenki számára elérhetőnek kell lennie. A jó játszóterek alapszinten játékot biztosítanak, többszenzoros játszási lehetőséget (látás, hallás tapintás) és ugyanakkor mindenki számára biztonságosak.
A puptrack pályák minden korosztály és minden szint számra elérhetők. Használatához nincs szükség drága kerékpárokra vagy más felszerelésre, sőt, némelyik kerekesszékkel is használható.

Szeretne Ön is a közösségének egy modern játszóteret teremtetni? Forduljon hozzánk bizalommal és segítünk Önnek a teljes folyamatban. A várhatóan hamarosan kiírása kerülő pályázattal pedig költséghatékonyan valósítható meg a projekt. 

Tudjon meg még többet a pumpapálya-építésről, lehetőségekről és ne maradjon le a pályázat kiírásról! Iratkozzon fel értesítőnkre! Csupán egy kattintás, semmilyen adatot nem kell megadnia, mi pedig keresni fogjuk Önt, amint a pályázat kiírásra kerül.

Keressen bátran ingyenes ajánlatért!

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődését vagy csak kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk bármelyikén!