Hasznos tartalmak

Pumpapályát szeretne? Ezek az első megfontolandó kérdések!

Javában zajlik az Országos Bringapark Program, és egyéb pályázati források is elérhetőek ha pumpapályát szeretne. De mi az a pár dolog amit érdemes átgondolni ha valaki úgy dönt, hogy megajándékozza a lakóközösséget egy multifunkciós szabadidős létesítménnyel? Mutatjuk!

Melyik a legalkalmasabb terület a településen?

Egy átlagos pályának egy közel sík, 700m2-es területre van szüksége. A legjobb ha van a közelben játszótér, óvoda, iskola vagy legalább könnyen megközelíthető kerékpárral (kerékpárúton). A pályaterv könnyen idomul az egyéb létesítményekhez, szinte bárhogyan alakítható! A használat nem hangos, a gyerekek zsivaja azonban közelít egy játszótéréhez, ezért lakóházaktól legalább 20-30m-t érdemes elhagyni.

Ki a célközönség, milyen pályatípus felelne meg az igényeinek?

Pumpapályát sokféleképpen tudunk építeni attól függően hogy milyen célt kell szolgáljon. Módosítható a nyomvonal szélessége, a kanyarok és hullámok magassága és dőlésszöge függően attól hogy 5 éves gyerekeket vagy versenyzőket várunk. 

  • Óvoda szomszédságába / udvarára tökéletes egy Gyerek pálya.
  • Tinédzsereknek / kisebb lakóközösségeknek megfelelő lehet egy Kezdő Pálya.
  • Ha szeretne minden korosztályt, tudásszintet és sporteszközt kiszolgálni akkor érdemes Multi Pályában gondolkodni.
  • Ha van profi MTB / BMX egyesület a közelben vagy szeretné feltenni települését a pumpapálya térképre akkor pedig a Verseny Pálya a megfelelő választás.

Mekkora összeg áll rendelkezésre?

Tervezésnél felmérjük a helyi alapanyagárakat és a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokat keressük. Tudnunk kell azonban, hogy “meddig nyújtózhatunk” a költségvetést illetően.

Kapcsolat

Felkeltettük az érdeklődését vagy csak kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk bármelyikén!